A New Core for a Regional City

Hyugashi Station

Centering on a project to build a railway station, a new public space was constructed with the aim of rejuvenating the city of Hyuga. The station, comprising a glass facade that visually conveys people’s movements, and a hybrid structure made of steel and wood, emerged as a symbolic presence in the city. This was accentuated by an exchange square with a green lawn, and a variety of facilities made with an abundance of locally grown cedar. The station promises to retain its place as the core of the city while the surrounding area develops over a period of many years.

  • Tab-1
  • Tab-2
  • Hyugashi Station

    Hyuga, Miyazaki Prefecture

    Hiroshi Naito 

    2008

    Photo credit: Makoto Yoshida (Previously published in “Nikkei Architecture” May 12, 2008 Issue)

  • Hyugashi Station

    Hyuga, Miyazaki Prefecture

    Hiroshi Naito 

    2008

    Photo credit: Makoto Yoshida (Previously published in “Nikkei Architecture” May 12, 2008 Issue)